VRIJWILLIGER WORDEN

Vrijwilliger worden

De wijkkranten worden gemaakt door actieve en enthousiaste wijkbewoners. Lijkt het je leuk om zo nu en dan een stukje te schrijven over je eigen wijk? Om foto’s te maken? Of de krant op te maken? Meld je dan aan als journalist, fotograaf of opmaker bij TIEN Plus via tienplus@buurtwerkdordrecht.nl. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wèl. Meld je aan als vrijwillig wijkredacteur en maak samen met een gezellig team vijf keer per jaar de krant. 

De plussen:

  • Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin steekt
  • Je krijgt een gratis cursus Journalistiek schrijven of fotografie
  • Leuk afwisselend werk, je komt nog eens ergens
  • Je leert je wijk en allerlei mensen kennen
  • De krant is helemaal gemaakt voor en door wijkbewoners
  • Ervaring is niet vereist, enthousiasme wél

Via de wijkkrant wordt niet alleen de buurman van de overkant betrokken bij zijn wijk, maar ook de winkeliers, scholen, verenigingen, ondernemers en allerlei organisaties bij jou in de buurt.  

Vacatures

 

Vrijwilligers aan het woord 

Gerard Zwinkels

Journalist De Reelander

“Een wijkkrant draagt bij aan het buurtgevoel.”

“Ik schrijf bij ‘de Reelander’. Samen met zo’n tien andere enthousiastelingen. Het is leuk dat elk redactielid zijn eigen idee kan inbrengen. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om mensen in mijn wijk te leren kennen. Een bakkie met ze te doen en naar ze te luisteren. Het is bijzonder om mensen te ontmoeten die met overgave een verhaal aan jou vertellen, over hun leven, een belangrijke gebeurtenis. Dat vertrouwen ze zomaar aan jou toe! Ik word daar erg blij van. En het is belangrijk voor het buurtgevoel. Een wijkkrant speelt daar volgens mij een, weliswaar bescheiden, maar betekenisvolle rol in.”

Marsha van Bodegraven 

Eindredacteur de Polderkrant

“Het geeft een speciaal gevoel om elke keer weer een mooie krant te maken.”

“Sinds 2012 ben ik als eindredacteur betrokken bij ‘de Polderkrant’. Met mijn bijdrage zorg ik ervoor dat alle artikelen, die geschreven worden door de andere vrijwilligers, zonder spelfouten in de krant verschijnen. Het geeft een speciaal gevoel om elke keer weer met elkaar een mooie krant bij de wijkbewoners te kunnen bezorgen. Om ervoor te zorgen dat er een professionele wijkkrant tot stand kan komen, krijg je als vrijwilliger ook cursussen aangeboden om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik een aantal jaren geleden de cursus ‘Journalistiek schrijven voor beginners’ gevolgd en heb ik laatst een workshop gevolgd voor het opmaken van de krant.”

Jeroen Niemeijer

Fotograaf Stem van Krispijn

“Ik heb veel buurtgenoten leren kennen.”

“Ik zit ongeveer 15 jaar bij De Stem van Krispijn als fotograaf en opmaker. Ik vind het leuk en belangrijk om met mijn foto’s een goed en mooi beeld te geven van wat er speelt en gebeurt in mijn wijk. Als fotograaf heb ik veel mooie mensen mogen leren kennen en voel ik me erg betrokken bij wat er in de wijk gebeurt. 

Naast het fotograferen kan ik met het opmaken van pagina’s nog meer creativiteit kwijt. TIEN Plus ondersteunt mij daarbij door regelmatig cursussen te geven op dat gebied.”