Ben jij nieuwsgierig en leergierig? Ga dan aan de slag als webredacteur bij  De Poorter (Binnenstad & Noordflank). De redactie van deze wijkkrant is op zoek naar een collega die het leuk vindt om content te plaatsen op social media. Leuk toch, om nieuws, informatie en persoonlijke verhalen van je buurtgenoten te delen? Wist jij dat er zoveel gebeurt in je eigen wijk?

Wat ga je doen?
Je verzamelt artikelen, foto’s en video’s van mederedactieleden of gaat zelf op pad om deze te maken. Je plaatst persberichten, reageert op mensen die een reactie of bericht achterlaten en zet een leuke aankondiging online wanneer de krant uitkomt. Je vindt het leuk om korte stukjes te schrijven en eventueel foto’s en video’s te maken over de wijk. Op dit moment heeft de wijkkrant alleen een Facebookpagina. Vind je het leuk om met andere platforms aan de slag te gaan, dan staan we hier zeker voor open!

De Plussen
– Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen
– Je bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan besteedt. Je kunt berichten van tevoren inplannen.
– Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Weet je nog niet goed hoe Facebook werkt? We leggen het je graag uit bij de cursus social media. Daarnaast kun je ook meedoen aan andere cursussen en workshops zoals interviewen en fotograferen.
– Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden.
– Je doet het niet alleen. De webredacteuren van andere wijkkranten delen graag hun ervaringen met jou.
– Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep.
– Het bijhouden van de Facebookpagina kun je eventueel combineren met schrijven of fotograferen voor de wijkkrant.
– Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen.

Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op via tienplus@buurtwerkdordrecht.nl of vul ons contactformulier in.