Hoe goed een journalist zijn of haar artikel ook nakijkt, soms sluipt er toch een foutje in. Dan is het fijn als iemand nog een laatste check doet. Ben je goed met taal en vis jij taalfoutjes gelijk uit een artikel? Dan is De Staartenaar op zoek naar jou! Samen met een enthousiast team maak jij vijf keer per jaar de wijkkrant. 

Wat ga je doen?

Wanneer de journalisten klaar zijn, kom jij in beeld. Je leest alle artikelen en verbetert de spelfouten. En loopt een tekst niet zo lekker? Dan bekijk je samen met de journalist hoe het beter kan. Zo komt alles perfect in de krant! En, meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Als je het leuk vindt kan je jouw taken combineren met een andere functie.

De plussen

  • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen
  • Je controleert de teksten wanneer het jou uitkomt.
  • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden.
  • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep.
  • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven, interviewen en fotografie.
  • Wil je meer doen? Dan kun je taken eventueel combineren met het schrijven van artikelen, fotograferen, illustraties maken of social media.
  • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen.


Iets voor jou?

Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op via tienplus@buurtwerkdordrecht.nl of vul ons contactformulier in.