De Polderkrant wordt voor en door bewoners gemaakt. En dat al 25 jaar lang! Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je eigen wijk Stadspolders of De Hoven? Sluit dan gerust aan. De redactie is op dit moment op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Samen met een enthousiast team maak jij vijf keer per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. 

Wat ga je doen?

Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners en organisaties of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. Hoe tof is dat?!

De plussen

  • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen
  • Je interviewt en schrijft wanneer het jou uitkomt.
  • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden.
  • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep.
  • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen.
  • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven.
  • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen.

Iets voor jou?

Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op via tienplus@buurtwerkdordrecht.nl of vul ons contactformulier in.