Lijkt het je leuk om sportartikelen te schrijven over je eigen wijk? Samen met een enthousiast team maak jij meerdere keren per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. 

Wat ga je doen?

Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt sporters of schrijft een achtergrondartikel over wedstrijden of verenigingen in de wijk. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in het verenigingsleven en de verschillende sporten die in Dubbeldam beoefend worden. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. Als sportredacteur is het belangrijk dat je al een beetje bekend bent met de verschillende sportverenigingen die Dubbeldam rijk is.

De plussen

  • Je schrijft wanneer het jou uitkomt.
  • Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden.
  • Je krijgt jouw eigen vaste rubriek in de wijkkrant!
  • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep.
  • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen.
  • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven.
  • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen.

Iets voor jou?

Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op via tienplus@buurtwerkdordrecht.nl of vul ons contactformulier in.