Word jij ook zo blij van een fijn gesprek of een goed verhaal? Ben je nieuwsgierig naar jouw buurt en vind je het leuk om daarover te schrijven? Dat kan als vrijwillig journalist bij De Reelander! 

Wat ga je doen?

Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant.

De plussen

  • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen
  • Je schrijft wanneer het jou uitkomt.
  • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden.
  • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep.
  • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven, interviewen en fotografie.
  • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken of social media.
  • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen.

Klinkt dit als muziek in je oren? Maar durf je nog niet helemaal? Geen probleem! Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactieoverleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. De redactie, een enthousiaste club van acht vrijwilligers, ontvangt je met een luisterend oor en open armen.

Iets voor jou?

Voor meer informatie of om je aan te melden kan je contact met ons opnemen via tienplus@buurtwerkdordrecht.nl of vul ons contactformulier in.