Dit jaar introduceren wij een nieuw uiterlijk van De Sterrenburger en De Nieuwe Dubbeldammer, om zo mee te gaan met de huidige tijd. In het najaar van 2021 heeft TIEN Plus in samenwerking met het Onderzoekscentrum Drechtsteden een lezersonderzoek uitgevoerd. Hieruit kwam het geluid om het uiterlijk van de wijkkranten eens te herzien en op te frissen. Toevallig stond dit ook al op de planning voor dit jaar en zijn we blij dat we dit punt ook van de lezers als feedback hebben ontvangen. De nieuwe stijl is ontwikkeld met het oogpunt op zowel gebruik in de krant als op beeldschermen. In de huidige tijd is het belangrijk om ook op internet goed zichtbaar te zijn. Dit bereiken we door de kranten vanaf dit jaar ook beter leesbaar op mobiele apparaten te maken.

De Sterrenburger

De nieuwe stijl van de Sterrenburger kenmerkt zich door gebruik te maken van verschillende subtiele en minder subtiele verwijzingen naar de sterren en de ruimte. In het nieuwe uiterlijk zie je op de achtergrond sterrenbeelden afgebeeld staan. Ook heeft De Sterrenburger nu een gekleurde ster als logo. Dit zorgt weer voor meer herkenbaarheid en mogelijkheden om op te vallen. Lees De Sterrenburger hier.

De Nieuwe Dubbeldammer

De nieuwe stijl van De Nieuwe Dubbeldammer is gemaakt met als doel het gat tussen online en offline kleiner te maken. Je zult in de nieuwe lay-out meer afgeronde hoeken en strakkere letters tegenkomen die vergelijkbaar zijn met het uiterlijk van een website. Ook is de leesbaarheid vergroot door gebruik te maken van een lettertype dat speciaal ontwikkeld is voor slechtzienden. Dit is een mooie toevoeging voor een krant waar vaak een klein lettertype gebruikt wordt om zoveel mogelijk nieuws te kunnen publiceren. Lees De Nieuwe Dubbeldammer hier.

Wij hopen dat jullie de nieuwe stijl kunnen waarderen. Wij in ieder geval wel!