Op woensdag 27 oktober organiseert TIEN Plus een workshop fotografie voor de redacties van wijkkranten. De bedoeling van deze workshop is om de redactieleden en fotografen te ondersteunen bij hun werk voor de wijkkranten.

In één dag zullen zij onder leiding van fotograaf Kees Dijkman twee praktijkoefeningen doen die ingaan op de communicatie van de foto. De aandacht gaat uit naar het verhaal in de foto en de zeggingskracht. Je gaat de wijk in om foto’s over een onderwerp te maken en komt op het afgesproken tijdstip weer terug met de beelden die je hebt gemaakt. De foto’s die je maakt, worden samen besproken in groepsverband. Je leert daardoor niet alleen van de docent maar ook van elkaar. De workshop vindt plaats in het atelier van Kees Dijkman bij Stichting DOOR aan de Spuiboulevard 220 in Dordrecht. Naast het leeraspect van de fotografie is het natuurlijk ook leuk en zinvol om een aantal collega-redactieleden en -fotografen van de wijkkranten weer eens te zien.

Kees Dijkman (67) was beheerder van de website DordtZien.nl en maakt nu ook foto’s voor wijkkrant De Poorter. Hij heeft als amateur- en beroepsfotograaf jarenlange ervaring. Zowel werk gebonden als vrij werk. Bij de Fotovakschool in Rotterdam volgde Kees de opleidingen Fotografische Vormgeving en later Toegepaste fotografie en Beeldcommunicatie. Heb je belangstelling voor deze workshop fotografie? Voor nadere informatie en aanmelden kun je terecht bij TIEN Plus via tienplus@desocialebasis.nl. Wees er wel snel bij, vol = vol!