“Zo’n 30 jaar geleden was ik vrijwilliger bij Jeugdstad, een buurthuis. ProCom, wat nu TIEN Plus is, zat in hetzelfde gebouw. Ik ben toen gevraagd om bij wijkkrant Kijk op de wijk te komen. Dit was de voorloper van De Poorter. Ik ben mensen gaan interviewen, stukjes gaan schrijven en deed de notulen. Het was toen wel heel anders. De krant werd nog niet op de computer gemaakt. We plakten alle artikelen en foto’s op papier en met behulp van een lichtbak gaven we de krant vorm. Dat deden we samen en het was hartstikke leuk. Dat papier ging uiteindelijk naar de drukker en zo werd het een krant.

Bij Kijk op de wijk en De Poorter heb ik veel mensen en organisaties leren kennen tijdens de interviews. Zo ben ik eens bij een hondenuitlaatservice en een school geweest en heb ik zelfs een zwerver geïnterviewd. Met een vriendin, een mederedactielid, ben ik naar een naaimachinemuseum geweest voor een interview. We hebben nog een prijs gewonnen voor dat artikel!

Later ben ik de wijkkranten gaan versturen. Zo konden alle adverteerders, organisaties en andere geïnteresseerden buiten de wijk toch de wijkkrant lezen. Ook deed ik alle administratie daaromheen, zoals het bellen van de adverteerders. Vandaag de dag verzend ik de wijkkranten nog steeds en dat doe ik met veel plezier.

Het is leuk werk. En het is nuttig, je doet iets wat zin heeft. Het is fijn om te helpen en je krijgt er waardering voor terug. Je ziet veel andere mensen en vrijwilligers. Dat is heel gezellig. Ik vind het leuk dat ik af en toe nog mensen zie die, net als ik, ook al vanaf het begin bij de wijkkranten zijn betrokken. Ik heb het nog altijd naar mijn zin.”