Wim: “Wat ik zo leuk vind aan vrijwilligerswerk bij De Galerij is dat je onder de mensen komt. Natuurlijk maak je de krant samen met de andere redactieleden en ontmoet je elkaar bij de vergaderingen en andere leuke bijeenkomsten. Maar je ontmoet ook veel mensen die je interviewt. Je komt meer uit huis en gaat achter de geraniums weg.

Als journalist ontdek je nieuwe dingen in de wijk. Je komt op plaatsen komt waar je normaal gesproken niet binnenstapt en hoort dingen die je normaal niet te weten komt. In de wijkkrant vindt je andere onderwerpen dan in de andere huis-aan-huisbladen. Voor die bladen heeft het vaak weinig nieuwswaarde, maar voor bewoners is het leuk om erover te lezen. Nieuws gaat toch vaak over negatieve dingen die gebeuren en De Galerij benoemt de leuke dingen in de wijk. Zo ben ik pas bij Crabbehoeve geweest. Ik wist dat het bestond, maar wat ze daar deden wist ik niet. En daar blijken dus hele gezellige activiteiten te zijn. Niet alleen tuinonderhoud, maar mensen kunnen er ook met elkaar eten.

Ik schrijf ook graag achtergrondartikelen. Bijvoorbeeld over de straatnamen in Crabbehof met politici die aan het begin van onze democratie stonden. Het is leuk om te weten waar zij voor gevochten hebben en te leren over de geschiedenis van de wijk. Nu gaan we ook met een bewoner uit de betreffende straat in gesprek over waarom ze voor de straat hebben gekozen en hoe ze het vinden om daar te wonen. Dan hoor je weer hele persoonlijke verhalen.

Lijkt het je leuk om aan te sluiten bij de redactie, kom dan gerust eens kijken. TIEN Plus biedt leuke cursussen aan die je kosteloos kunt volgen. Laat je dus niet tegenhouden als je geen ervaring hebt. En een beperking hoeft zeker geen probleem te zijn. Zelf ben ik slechtziend en slecht ter been. Maar met wat aanpassingen en ondersteuning is het heel goed mogelijk om artikelen te schrijven. Bij de wijkkrant kijken ze naar de mogelijkheden om het vrijwilligerswerk te laten slagen. We vergaderen op donderdagen in bibliotheek Crabbehof. Je bent van harte welkom.”

Enthousiast? Stuur een mailtje naar tienplus@buurtwerkdordrecht.nl.