Selma Doorn, van Tienplus heet ons welkom in De Koloriet. “Vandaag hebben we hier ‘The Voice van Krispijn’. Kinderen uit de wijk zullen voor u optreden en de jury bepaalt wie ‘De Voice’,  ‘De Stem van Krispijn’ is geworden. Er wordt gestreden om een mooie beker en de winnaar mag de nieuwe krant: De Stem van Krispijn presenteren. De jury bestaat uit Jacqueline Gommans, Abdellah en Vienny.” Ze geeft de microfoon door aan  Melissa Pang, van Tienplus.

Melissa: “Twee kranten, Het Nieuwsblad van Nieuw-Krispijn en De Stem van Oud-Krispijn zijn samengegaan, omdat de redacties allebei klein waren. Ze deden al veel gezamenlijke projecten, nu gaan ze samen één krant maken: De Stem van Krispijn, voor de hele wijk. Die wordt hier vandaag aan u gepresenteerd. De krant heeft een nieuw logo gekregen en een nieuwe lay-out, en ziet er prachtig uit. Voor het optreden van de kinderen geef ik het woord aan Selma.”

De eerste kandidaat is Bentley, 4 jaar. Hij heeft zelf een liedje gemaakt, samen met zijn oma. De krant, krant, wat is er aan de hand? Goeie tekst! Hij was alleen de melodie vergeten, maar daardoor werd het een soort van rap, erg leuk. De jury was enthousiast en vond zijn optreden fantastisch.
Dan komt nummer 2: Laniel, 7 jaar, hij brengt zijn tekst goed en sleept het publiek mee: iedereen klapt mee op het ritme. De jury: goed nummer, tekst goed geleerd, veel durf.
Nummer 3 is Marny, 8 jaar, met een lied van Marco Borsato. Ze begint zachtjes en verlegen, maar later komt ze los en horen we hoe mooi haar stem is. Jury commentaar: goed gedaan, moeilijk lied, mooie stem.
Hierna volgt Brendan, 4 jaar, met een rap nummer. Hij beweegt goed op het ritme van de muziek. De jury: fantastisch, ritmisch goed, beter als cabaretier.
Nummer 5 is Mariana, 7 jaar, ze zingt met overtuiging: Hij is van mij! Jury commentaar: goed gezongen, aanwezig op het podium, mooi gedaan.
Dan komt Milan, 9 jaar, met een heftig hip hop nummer, hij brengt het met veel enthousiasme. Iedereen klapt mee. De jury: bijzonder, publiek doet spontaan mee, goed optreden.
Als laatste komt Johnson, 5 jaar, met een leuk liedje. Alleen hebben we dat niet gehoord, want bij nader inzien durfde hij toch niet te zingen. Jammer!

De jury gaat zich beraden, wij mogen allemaal een drankje halen en voor de kinderen treed Dita Vogelezang op met Jock de Aap. Na een korte pauze komt Jacqueline Gommans de winnaars bekendmaken. Alle kinderen krijgen een mooie medaille voor het meedoen. De derde prijs is voor Marny, de tweede voor Brendan en de eerste prijs is voor Milan. Milan en Jacqueline onthullen de nieuwe Stem: de eerste pagina van de krant, mooi ingelijst. De lijst wordt overhandigd aan de redactie, bestaand uit: Ad Bosch, Anje van Inzen, Jan Jansen, Jeroen Niemeijer en Dita Vogelezang.

Jeroen: “We zijn heel blij en trots op onze krant, we gaan met zijn allen een superkrant maken. Met allemaal leuke lieve en mooie dingen over de wijk. Mensen met ideeën kunnen mailen naar de krant.” Iedereen krijgt bloemen en dan kunnen we nog even napraten met elkaar. Leuk was dat er ook oud-leden van de redactie waren gekomen.