Gerard Goudriaan, journalist bij binnenstadskrant De Poorter, wandelt graag, vooral in steden. Onder het motto ‘ik verken steden, zodat jij ze kunt ontdekken’ heeft hij al vrij veel stadswandelgidsen geschreven. Na de in eigen beheer uitgegeven gidsen over de Amsterdamse Jordaan en de binnenstad kon hij bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig aan de slag. Bij deze uitgever begint zich nu een serieuze serie van thematische wandelgidsen af te tekenen. De net verschenen gids Rotterdam acht keer anders is al de derde gids in deze reeks. Thema’s zijn onder meer: Trendy Rotterdam, Herleefde havens, Herinneringen aan de oorlog en Architectuuriconen.

Boekcover: Rotterdam acht keer anders

Om de uitgever te citeren: “met zijn acht wandeltochten in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam weet Gerard Goudriaan al snel de stadseigen sfeer op te pikken: de hofjes en volksmuzikanten van Amsterdam, historisch Utrecht met veel herleefd erfgoed en in Rotterdam natuurlijk de havens en Jules Deelder.”

Gerard is nog niet uitgeschreven, hij is nu bezig met Den Haag acht keer anders. Dordrecht bleek in gidsvorm financieel niet haalbaar te zijn. Wel kun je Dordtse themawandelingen van Gerard vinden op Wandelzoekpagina.nl