Aan het woord is Gerard Zwinkels, journalist bij de Reelander. Schrijver van artikelen als ‘Bij Bosshardt’, FC Dordrecht Amateurs, interview met edelsmid Ferdi Wouters en dergelijke. “Ik zit nog niet zo heel lang bij de Reelander, zowat een jaar geloof ik. Wat ik het leukste vind is dat iedereen zijn eigen idee kan inbrengen. Je hebt grote vrijheid bij het kiezen van je onderwerp. Er wordt wel een lijst bijgehouden van onderwerpen, dingen die je ziet in de wijk of waar je vanaf weet. We hebben een groot en leuk team van zo’n 12 mannen en vrouwen. En er is een sfeer van enthousiasme, zelfs mensen die niet meer in de wijk wonen blijven meedoen.”

“Wat ik zou willen veranderen? Meer pagina’s in de krant en 6 kranten per jaar maken. Niet iedereen is op elke vergadering, ik zou wel wat meer aanwezigheid willen zien in de redactie. Maar ja, ik besef ook wel dat iedereen zijn werk heeft en zijn eigen dingen die soms voorgaan. Ik ben gestopt met werken en heb nu meer tijd, ik bedacht me dat ik wilde schrijven, dat wilde ik altijd al. Door een flyer van de Reelander waarin zij vroegen om journalisten ben ik bij de wijkkrant terecht gekomen. Het bevalt me nog steeds erg goed. Je kunt overal binnenstappen en de mensen zijn bereid hun verhaal aan je te vertellen. Dat is gewoon erg fijn om te doen.”

“De leukste artikelen vind ik De Vijf van Sylvia Korpel, korte stukjes waarin 5 wijkbewoners geportretteerd worden. En de geschiedenis van het Reeland, van Peter Jansen. Als redactie moet je die onderwerpen brengen die voldoen aan de behoefte van wijkbewoners. Aan informatie over hun wijk en de verhalen die zij willen horen van hun medebewoners. Hoe je dat weet? Door te luisteren naar je medebewoners. En naar hun reacties op je krant natuurlijk.”