William is op 1 juli begonnen als opmaker bij TIEN Plus, in plaats van Angela. Ooit – heel lang geleden – deed hij een snuffelstage bij TIEN Plus en werd enthousiast voor het vak.

William: “Ik ben daarna naar het Grafisch Lyceum gegaan in Rotterdam en deed de opleiding Media Vormgeving Interactief. Dat was toen nog vier jaar, met in het laatste jaar stage. toen ben ik een HBO-studie begonnen: Communicatie en Media Design. Klinkt heel mooi, maar die opleiding was erg theoretisch en voor een groot deel ook herhaling van het Grafisch Lyceum. Toen kon ik bij mijn stagebedrijf in dienst komen en daar heb ik een tijd gewerkt. Vooral maakten we daar internet advertenties, voor grote klanten, banken en zo. Ook deed ik daar de bewaking van de huisstijl op de websites. Toen ik daar weg moest heb ik geprobeerd een eigen bedrijf te beginnen, maar dat viel me erg zwaar. Je moet dan zoveel extra taken op je nemen: klanten vinden, boekhouden, de belasting, ik vond het te ingewikkeld. Dus daar ben ik mee gestopt en gaan werken bij de helpdesk van een softwarebedrijf, maar dat was echt niet leuk. Daar werd ik bijna elke dag letterlijk uitgescholden.”

“Dus toen ik via Linked-in gebeld werd door de KPN heb ik dat met twee handen aangegrepen. Ik kon opgeleid worden voor installatiemonteur van glasvezel in de thuis-installatie. Wel even heel iets anders maar ik heb het met veel plezier gedaan. Ik hou ook wel van een beetje prutsen met kabeltjes… Dat heb ik een jaar of vijf gedaan, vooral in de Drechtsteden, maar ook in Zeeland, ik kwam overal. Ik was heel blij dat ik via via hoorde dat er bij TIEN Plus misschien een plek vrij kwam. En nu Angela wegging kon ik meteen beginnen. Ik werk 20 uur per week en ben van dinsdag tot en met donderdag bereikbaar bij TIEN Plus.”

Wat lijkt je het leukste om te doen?

“Het leukste lijkt mij het contact met de redacties. Samen met de redactieleden bekijken wat de mogelijkheden zijn die je bij je krant hebt. In het begeleiden van vrijwilligers heb ik wel ervaring opgedaan bij de scouting. Ik heb daar trainingen en cursussen voor de medewerkers gegeven, ook gesprekstechniek bijvoorbeeld. Als je ergens mee zit, vraag gerust, ik sta open voor iedereen. Ik wil graag overal aanschuiven en zien of ik kan helpen.”

Meer info:
William de Jong
078 – 750 89 66
williamdejong@contourdetwern.nl