Het jaar is alweer bijna om. En de top-zoveel lijstjes en jaaroverzichten vliegen je weer om de oren op radio, tv en de krant. Tijd dus voor ons enige echte Top-TIEN-Plus lijstje voor 2021! In dit lijstje vind je de 10 meest bepalende momenten van TIEN Plus voor 2021.

10. Niet leuk, wel gebeurd. Angela nam in juli afscheid van TIEN Plus.

9. Nog zo’n vervelend moment. Diana nam 2 weken na Angela afscheid en zet zich nu vooral in voor de organisatie Wijk voor wijk. Maar, niet getreurd, Diana komt vast hier en daar nog eens om de hoek kijken!

8. Dit jaar hebben wij een welkomstpakket in elkaar gezet voor nieuwe vrijwilligers met tips en trucs en handleidingen voor een zo goed mogelijke start bij de wijkkrant. Hebben jullie hem al gespot?

7. Aangezien Selma inmiddels in een leeg kantoor werkte kwam vanaf juli William bij TIEN Plus. Zo is Selma niet meer alleen en kunnen we weer met een vast team aan de slag om jullie zo goed mogelijk te begeleiden en de mooiste wijkkranten van heel Nederland uit te geven.

6. Ondanks de grootste domper van het jaar, corona, hebben we in 2021 met succes een cursus journalistiek en fotografie kunnen aanbieden aan onze vrijwilligers. We hebben dit jaar zelfs een uitbreiding kunnen maken in het aanbod van cursussen! Hierover meer in het volgende punt.

5. Voor het eerst hebben we een inspiratiesessie kunnen organiseren voor redactiecoordinatoren. Een avond boordevol informatie en uitwisselen van kennis. Volgens ons een succes en iets wat wij zeker willen herhalen in 2022!

4. We hebben jullie er zowat mee doodgegooid. Het Grote Lezersonderzoek. Bij menig opmaker van de wijkkrant beginnen de handpalmen alweer te zweten, want ineens moest er een vragenlijst van driekwart pagina in de krant komen. Sorry daarvoor! We kunnen nog niet veel zeggen over de resultaten, maar de eerste indrukken zien er heel goed uit. De volledige resultaten zullen wij in het begin van 2022 met jullie delen.

3. We hebben dit jaar weer een aantal vrijwilligers mogen verwelkomen bij verschillende redacties. Het is fijn om te zien dat al deze mensen hun plekje inmiddels goed hebben gevonden.

2. Quinten is vanaf oktober bij ons begonnen als stagiair. Hij zal voor ons blitsende animaties gaan maken. Deze zullen jullie vast voorbij zien komen.

1. En dan natuurlijk met stip op één… We hebben de Talentprijs gewonnen! Na een zenuwslopende avond vol mu

zikaal talent en gezellige chaos werd bekendgemaakt dat TIEN Plus de grote winnaar van de Talentprijs is geworden.

Kortom, het was een jaar vol met mooie momenten waar we nog vaak aan zullen denken. Wij wensen jullie hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022!